UTBILDNINGAR

PROFILKURSER – ARABISKA & ISLAM

KORTA KURSER

KURSER FÖR NYANLÄNDA

På Kista folkhögskola kan du studera i en trygg och trevlig studiemiljö. Vi har behöriga och erfarna lärare och vi lägger upp dina studier efter din studieplan. Hos oss finns SFI för studieväg 1, 2 och 3 på för- och eftermiddagstid. Du kan läsa kurs A, B, C och D både på deltid och heltid. Vi har en halvdistanskurs (du läser 50% på distans och 50% i skolan) och yrkesorienterade kurser inom olika branscher som sjukvård och barnomsorg.

Mer om oss

Kista folkhögskola ligger strax utanför Kista Galleria och två minuter från Kista tunnelbanestation.

Vi satsar på modern teknik och våra elever får jobba med vårt digitala läromedel Swedish Online. Med Sweol får du tillfälle att studera och träna även hemma. Som elev hos oss har du tillgång till Google Classroom, som förenklar kontakterna mellan dig och din lärare – både i och utanför skolan. Med Classroom har du tillgång till allt material som används i undervisningen även hemma.

Vår personal är mångspråkig och pratar arabiska, kurdiska, somaliska, tigrinja, persiska och turkiska. Dessutom har vi tre språkstödjare. Ditt schema anpassas efter dina behov och våra  behöriga och erfarna lärare gör sitt bästa för att på ett enkelt och flexibelt sätt ge dig den bästa möjliga utbildningen.

Hos oss får du:

Individuell introduktion och uppföljning av studierna

Ljusa och centralt belägna lokaler

Modern IT-miljö och gratis wifi

Webbskola (swedish online)

Digital läromedel, google classroom

Flexibelt kursupplägg anpassat efter dina behov

Yrkesorienterade kurser inom olika branscher

Studiebesök

Låna ipad med språkappar

Varierad undervisning med fokus på att tala, skriva, läsa och lyssna

Flerspråkiga lärare och lärarassistenter