Igår var det första träffen på kvällskursen i praktisk lokaljournalistik soär ny på Kista folkhögskola. Deltagarna kommer få lära sig grunderna i journalistiskt arbete och de som vill kommer kunna få sina artiklar publicerade i en lokaltidning.

Intervjuteknik stod på schemat den första lektionen och gav deltagarna möjlighet att börja lära känna varandra genom att intervjua sina kurskamrater.

– Jag tror att det kommer bli bra det här. De flesta deltagarna är härifrån Järva, det känns väldigt kul, sade Kerstin Gustafsson Figueroa som är lärare på kursen och en av journalisterna bakom Nyhetsbyrån Järva.

Kursen i lokaljournalistik hålls i samarbete med Nyhetsbyrån Järva som är en lokaltidning på nätet. Deltagarna kommer få lära sig att skriva olika typer av journalistiska texter och sedan få dem publicerade på en riktig nyhetssida.

Kerstin Gustafsson Figueroa har tidigare utbildat Järvabor i skrivande journalistik och på så sätt byggt upp ett redaktionsråd kring nyhetssidan som kontinuerligt bidrar med reportage från sina hemkvarter.