– Nu är vi här på terminens sista dag och en bit av er resa är avklarad. Jag önskar er alla ett skönt lov och att ni får tid med era nära och kära.
Kista folkhögskolas rektor Mariam Sherifay talade inför deltagarna i allmän kurs på höstterminens sista dag.

– Minns första dagen i skolan och allt vi har hunnit med under hösten. Vi har haft demokratiseminarium och vi har genomfört val. Inspiratörer som Hedi Fried och Alexandra Pascalidou har varit här.
Mariam Sherifay tackade alla deltagare och all personal, “vi är alla viktiga pusselbitar”.
 – Jag vill särskilt tacka Hedvig Larsson som söker sig vidare och slutar vid årsskiftet.

Hedvig Larsson tog sedan över mikrofonen och tackade alla deltagare som hon har haft under den tid som hon varit lärare på skolan.
 – Det kommer att gå jättebra för er i framtiden. Ni kanske måste kämpa, men det kommer att gå bra. Jag har en kristallkula, så jag vet.

Hedvig Larsson var också mentor åt den deltagare som den här dagen tog sin studentexamen, Nurit Saleh.
 – Jag var den som intervjuade dig när du sökte hit till skolan, sade Hedvig. Och jag tänkte “den här tjejen kommer det att gå bra för”. Du är en intelligent och fantastisk människa som brinner för att arbeta med människor, och jag vet att du kommer att göra det.

Nurit kom fram och fick blommor och en avgångspresent. Sedan tog Hans Strömhäll och deltagarna i grund över scenen. Nermen Hamar läste inledningen till Viktor Rydbergs klassiska juldikt Tomten:

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård,
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Efter gemensam julsång (Tipp tapp), solosång av Hedvig (Bered en väg för Herran) och en avslutande sång av Åke (Bob Dylans I Shall Be Released), så fortsatte firandet uppe i Norgesalen med tårta och vernissage. Deltagarna som haft konst, som tillval visade sina alster.

Hedvigs elever passade på att tacka henne med både tal och massor av presenter.
 – Du är en lärare som öppnat dörrar för oss, så att vi kan komma in, sade Taban Nori.