• muslim aid
   Muslim Aid Sweden

   Kista Folkhögskola är, tillsammans med Muslim Aid UK, medgrundare till Muslim Aid Sweden som startade 2014 i Sverige. Denna internationella biståndsorganisation, grundad i England, har arbetat med humanitära- och utvecklinsgprojekt i mer än 70 länder i världen sedan 1985.

  • khadija
   Khadija Conference

   Khadija konferensen är en internationell årligt återkommande event som lyfter frågor som rör den muslimska kvinnan utifrån flera perspektiv; bl.a. socialt, professionellt och andligt. Första konferensen ägde rum 2012 på Tollare Folkhögskola och erbjöd föreläsningar, workshops och diskussioner på engelska och svenska med gäster från hela världen. Till konferensen har även en akademisk tidskrift som lyfter fram aktuella ämnen som bland annat rör den muslimska kvinnans rättigheter och möjligheter.

  • oneswedenfin
   One Sweden

   One Sweden är ett nätverk av svenska organisationer med det gemensamma målet att ta tillvara på och utveckla kraften och potentialen hos unga och att skapa möten och dialog mellan olika samhällsgrupper, för ett mer demokratiskt, inkluderande och ekonomiskt framgångsrikt Sverige. Initiativet till One Sweden togs av Kista folkhögskola men har nu lämnats över till en styrgrupp bestående av Kista Folkhögskola, Sektor3 – tankesmedjan för det civila samhället, Svenska muslimer för fred och rättvisa, Sensus Studieförbund, Seglora smedja, Ungdom mot rasism och Paideia – The European Institute for Jewish Studies in Sweden.

  • logo_icon_
   NOORIKUM

   NOORIKUM är en folkhögskola i Egypten som startades av Kista Folkhögskola med syftet att främja folkbildningskonceptet i MENA-regionen. Vi har sedan 2012 besökt Kairo och byggt relationer med civilsamhället, utbildningsinstitutioner och andra aktörer för att etablera den första nordiska folkhögskolan i Kairo.

  • 10156065_1578537835705770_5474055355399896603_n
   Kista Hemgård

   Kista Folkhögskola i samarbete med Stockholms Hemgårdar vill öppna en Hemgård i Kista som är en mötesplats för människor av alla åldrar och bakgrunder. Mellan mars-maj 2014 gör vi en inventering genom en förstudie beviljad av Stockholms kulturförvaltning av vilken typ av verksamhet som efterfrågas i området. Har du förslag eller vill samarbeta med oss, hör gärna av dig.  • kurs-distans
   IT Ikapp

   IT-ikapp startades av Kista Folkhögskola våren 2009 med stöd av Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.se) och är ett försök att skapa digital delaktighet och tillgänglighet för alla. Med digital delaktighet menar vi att alla som önskar bör få tillgång till internet på lika villkor. Idag finns en klyfta mellan dem som har kunskap om och tillgång till internet och dem som inte har det. Vi har skapat ett kursmaterial som syftar att överbrygga denna klyfta.

   Materialet finns tillgängligt på svenska, arabiska och somaliska. För att ladda ner studiematerialet på svenska, arabiska och somaliska tryck på knappen "LÄS MER."