Islamisk teologi och ledarskapsstudier, Arabiska och Koranstudier

Kista folkhögskola erbjuder islamisk teologi utbildning (ITL) och arabisk språkundervisning. Enheten startade år 2011 med målet att bli ett utav Sveriges främsta och bästa säte för arabiska och islamiska studier. I dag har vi en ettårig utbildning i islamisk teologi och ledarskapsstudier, kurser och seminarier i modern standardarabiska såväl som dialektal arabiska, och tajweed och koranläsningskurser.

På Kista folkhögskola erbjuder vi modern standardardarabiska på olika nivåer från nybörjare till avancerad.

Basåret i Islamisk teologi och ledarskapsstudier ämnar att ge studenterna en bild av den islamiska världssynen, kunskapen och perspektivet.

Kursen är utformad för elever som vill lära sig att läsa Koranen på arabiska. Målet är att eleven ska förstå och uttala det arabiska alfabetet.