Kurser

Långa kurser

ITL/Basår (Basår i islamisk teologi och ledarskapsstudier)
Basåret i Islamisk teologi och ledarskapsstudier ämnar att ge studenterna en bild av den islamiska världssynen, kunskapen och perspektivet. Kursen är utformad för studenter med alla bakgrunder. Kursen omfattar alla delar av folkbildning och vuxenutbildning,r till engagemang i samhället för att kunna ge våra studenter en integrerad lärandeupplevelse. Kursen ges i samarbete med International Islamic University i Malaysia (IIUM) och Teologiska högskola Stockholm (THS). Undervisningsspråk: engelska eller arabiska, samt svenska.
Mer info.
Ansök här.

ITL/Basår & AK (Basår i islamisk teologi och ledarskapsstudier med komplettering i allmän kurs)
Basåret i Islamisk teologi med komplettering i allmän kurs är för de som önskar att läsa ITL-basåret och komplettera sin gymnasieutbildning samtidigt. I gymnasieutbildningen ingår bl.a. kurserna: engelska, svenska, matematik och samhällskunskap.
Mer info.
Ansök här.

ITL/År1
(År 1 i islamisk teologi och ledarskapsstudier)
Uppdateringen kommer snart.

ITL/År1 & AK
(År 1 i islamisk teologi och ledarskapsstudier med komplettering i allmän kurs)
Uppdateringen kommer snart

Korta kurser

SPRÅK – Arabiska Nivå 1-5
Lär dig att läsa, skriva, lyssna och konversera på arabiska. På Kista folkhögskola erbjuder språkkurser i standard modern arabiska på 4 olika nivåer från nivå 1 (grundläggande) upp till nivå 4 (avancerad). För kursbeskrivningen om all 4 nivåer klicka här.
Ansök här.

KORAN – Tajweed och Tahfeedh
Följande tajweed regler kommer att tas upp: Makharij Alhuruf, nun sakin och tanween, meem sakin, sifaat Alhuruf samt grundläggande madd regler. Eleverna tillsammans med läraren kommer att, med hjälp av de tajweed regler som modulen tar upp, öva på de tio sista surorna i Koranen och sura Al Fatiha.
Ansök här.