Allmän kurs – Gymnasienivå / Profil: Basstudier i Islam
För dig som studerar den allmänna kursen (AK-gymnasienivå) och har ett stort intresse av att få mer kunskap om islam är detta nu möjligt i Kista folkhögskola. Utöver dina ämnen i AK-gymnasienivå (svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, historia, samhällskunskap, religion, naturkunskap) kan du nu välja islamska studier som profil inriktning i syfte att stärka ditt kunskap om Islam.

Profil: Basstudier i Islam
Upplägget för kursen är så att du utöver dina allmänna ämnen (se ovan) kommer att få ta del av olika ämnen som exempelvis fiqh, seerah, aqidah, qur’an och hadith. Målet med denna kurs är att våra eleverna ska kunna känna att de bidrar till samhället genom att fortsätta bygga upp men även förstärka det svensk muslimska identiteten.

Du börjar med de grundläggande kunskaperna inom Islam, vidare mot islamisk historia och dess rika intellektuella och kulturarv. Vi kommer också att jobba tematiskt det vill säga hur Islam praktiseras runtom i världen.

Total antal år på gymnasienivå är 1-3 år beroende på dina tidigare förkunskaper. Du avslutad kurs med allmän behörighet med inriktning i basstudier i Islam – och är behörig till studera vidare till högskola, universitet eller folkhögskola.

Studietakt
Heltid

Ansökan
Senast 22 juni 2016 därefter i mån av plats.

Antagningskrav

  • 18 år och uppåt
  • Svensk grundskoleutbildning eller motsvarande det
  • Godkänd SAS-G eller motsvarande.

Kostnader
500 SEK per termin. Kan tillkomma kostnad för inköp av kurslitteratur.

CSN berättigad
Ja

Kontakt
info@kistafolkhogskola.se

För information om pedagogik och regelverk kring folkhögskola klicka här.